Over JF Creatief

I had a dream…

Ja ik had een droom. Ik droomde van een handwerkwinkel in het centrum van Makkum. En ik ben ontzettend dankbaar dat die droom uitgekomen is!

In 2010 kreeg ik de kans om een eigen bedrijf te starten in onze woning. Een kamer op de begane grond toverden we om tot een ‘showroom’ in brei- en haakgarens. Hier kon men komen voor het bestellen van garens en tevens gaf ik hier cursussen in breien en/of haken.  Maar hiermee was mijn droom nog niet werkelijkheid geworden. Ons huis bleek voor veel handwerksters een te grote drempel te hebben.

3 jaar lang zocht ik naar een ruimte in het centrum van Makkum waar ik mijn bedrijf zou kunnen voortzetten en uitbreiden. Uiteindelijk kreeg ik in 2013 de kans om in het pand van Feddie de Boer Woninginrichting een ‘shop in shop’ te openen.

Vanwege verbouwing van dit pand moest JF Creatief in november 2014 uitwijken naar het (zoals het toen stond) tijdelijke pand aan de Markt. Maar na een half jaar wikken en wegen besloten mijn man en ik begin 2015 dat JF Creatief het pand aan de Markt permanent zou betrekken. En hier zitten we nog steeds.

Visie

In de loop van deze jaren kreeg ik hulp van Marga, Afke en Hannie. En met z’n vieren zetten we ons geheel vrijwillig en vol enthousiasme in. Tevens ondersteunen we de visie achter het bedrijf:

We willen graag klanten helpen door zo goed mogelijk advies te geven bij het aanschaffen van garens, uitleg en advies geven bij patronen en het zo nu en dan voeren van een goed gesprek.

Maar met onze winkel kunnen we ook moeders en kinderen over de hele wereld een klein beetje helpen. Alle winst en extra’s schenken we namelijk aan Compassion. Deze stichting doet aan armoedebestrijding door kinderen (en hun moeders) ter plekke structureel te ondersteunen. De hulp wordt geboden vanuit kerken en scholen. (Wilt u meer weten? Kijkt u dan op www.compassion.nl)

Garens

Ieder seizoen proberen we weer een mooie collectie garens voor u samen te stellen. De merken die wij in de winkel hebben staan voor kwaliteit en betaalbaarheid. Ofwel: bij ons vindt u mooie garens van goede kwaliteit voor een redelijke prijs.
Er kan onverhoopt iets fout gaan. In dat geval gaan wij met u op zoek naar een passende oplossing.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten blij zijn met, en tevreden zijn over de aankoop die ze bij ons hebben gedaan!

Ik heb geprobeerd te omschrijven wie wij zijn en waar wij voor staan. Klantvriendelijkheid en kwaliteit staat in ons bedrijf hoog in het vaandel en wij hopen dat u dat ervaart tijdens het bestelproces op de website of uw bezoek aan onze winkel. U bent uiteraard altijd van harte welkom!

Judith Fijnvandraat

 

Lees hier de algemene voorwaarden.